lauantai 11. lokakuuta 2014

11. & 12. raskausviikko

Kävin 11. viikon alussa verikokeissa labrassa Kättärin ensimmäistä ultraa varten. Kokeisiin voi mennä, kun on 10 viikkoa tullut täyteen. Muuten viikko meni aikalailla perustahtiin. Ultraan olisi kova hinku, lasken varmaan kohta päiviä:) 


Kuva: Flickr.com

Viikon 12 puolivälissä päätin soittaa Kättärille ja kysyin ultra-aikojen perään. Kuulemma joillekin on käynyt niinkin, että tiedot eivät ole kulkeutuneet neuvolasta jostain syystä synnytyssairaalalle asti. Mielestäni on muuten outoa, että Kättäriltä ei päästä kaupungin tietokantoihin käsiksi. Tämän vuoksi joudutaan täyttämään vielä paperista synnytyskorttia, koska se on synnytyssairaalalle ainoa tiedonlähde synnytysasioistani. Josko se sote-uudistus korjaa tämänkin;)?

Kättärille soitettuani minulle kerrotaan varatut ajat. Itse kirje tipahti postiluukusta päivää myöhemmin. Ei olisi tarvinnut enää kuin päivä odottaa:) Aika on 13. viikon lopussa, joten viikko vielä olisi ultraan aikaa.

Tsiikailin jo kehoani huolestuneena, että ei kai raskaus ala jo näkyä? Suurin osa ei vielä tiedä asiasta ja haluaisin, etteivät ihmisten epäilykset ala herätä. Mies vakuttelee, ettei hän ainakaan huomaa pientä rintojen kasvua lukuunottamatta mitään.

Huomasin muuten myös, että alkuraskauden aikana kokemani väsymys alkaa kaikota. Tuntuu, että juoksulenkillä jalka oikein liitää. Innostuinkin tekemään pari extrapitkää lenkkiä. En huomannut väsymystäni niin tarkoin alkuviikkojen aikana, mutta nyt sen hälventyessä huomaan, että kyllä sitä näköjään oli. Joidenkin työpäivien jälkeen saatoin ottaa päikkärit sohvalla, mikä ei kyllä ole minulle normaalia. Nytkö alkaa se kehuttu energinen keskiraskauden vaihe?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!