tiistai 29. joulukuuta 2015

Meidän jouluaatto

Vietimme Pikku P:n ensimmäisen jouluaaton vanhempieni luona Savossa. Siirryimme sinne jouluaaton aamuna mieheni kotipaikalta naapurikylästä.Meillä on tapana hakea joulukuusi aattoaamuna metsästä. Starttasimme matkaan niin, että ehdimme juuri sopivasti kuusen hakuun. Aaton sää oli sen verran mukava, että pääsimme reissuun jalan. Lunta oli hieman maassa edellisen päivän sateiden ansiosta ja lämpöasteet nollassa. Pikku P pääsi ensimmäistä kertaa pulkkakyytiin. Stiga kulki hangessa ihan hyvin. Pari astetta pakkasta olisi ollut ihanne, nyt lumi pakkautui pohjaan pikkuhiljaa. Eipä se juuri menoa haitannut:)


Isä oli katsellut sopivia kuusi ehdokkaita aiemmin ja ohjasi meidät hyville apajille. Minä bongasin lopulta sopivan yksilön, joka olikin varsin tuuhea tapaus. Isä oli kuulemma juuri kyseistä kuusta ajatellut ja odotteli, että kuka bongaa sen ekana;)


Pitihän sitä vähän elvistellä löydön kunniaksi! Itse en kuitenkaan oikeasti ruvennut kuusta kaatamaan:P


Loppupäivä ennen pukin tuloa sujui mukavasti syödessä ja saunoessa, kuten jouluna kuluu. Välissä koristeltiin joulukuusi. Lahjoja Pikku P jaksoi ihmetellä ja availla (pienellä avustuksella) pitkän tovin. Hän pääsi myös testaamaan siskon poikien valomiekkaa. Aika hienosti miekka heilui. Unten maille nukahti illalla väsynyt, mutta tyytyväinen tyttönen.

2 kommenttia:

  1. Sielläpä on ollut ihanan valkea joulu! Mä niin odotan, että tulisi kunnon lumet tännekin niin pääsisi pienen kanssa ekaa kertaa pulkkailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lunta tuli kiva kerros aattoa edellisenä päivänä. Auttoi kyllä joulufiiliksen saamisessa! Pulkkailu oli kivaa. Pikku P istui kyydissä ihan jonkinlaisen matkan tyytyväisenä. Alkuun oli vähän hämillään, että mites nyt mennään:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!