keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

35. raskausviikko

Näin ne vain kuluivat viimeisetkin päivät töissä. Perjantaina iltapäivästä kuljin ulos työpaikan ovista viimeistä kertaa vähään aikaan. Jännittävää! Työstressi jäi aika hyvin tämän jälkeen taa, mutta huomasin pyöritteleväni jotain viimeisen päivän tapahtumia mielessäni vielä viikonloppuna silloin tällöin. Maanantaina olikin jännä, kun sai jäädä vielä nukkumaan, kun mies suuntasi töihin.

Viime keskiviikkona kävimme viimeisellä perhevalmennuskerralla ennen vauvan syntymää. Valmennuksen aiheena oli synnytys, josta saimmekin paljon uutta tietoa. Tulevana perjantaina pääsemme myös tutustumiskierrokselle Kätilöopistolle, jossa kerrotaan lisää synnytyksestä. Osittain kuulemma tiedossa on samaakin asiaa, mutta tässä tapauksessa toisto tuskin on haitaksi.

Valmennuksen lopuksi katsoimme myös videon synnytyksestä. Video antoi kerrankin tilanteesta varsin mukavan kuvan. Jos kaikki sujuu minullakin yhtä mukavasti, niin eipä tässä ole mitään jännitettävää:)

Olen lähiviiikot ajatellut elämää vain siihen saakka, kun on aika siirtyä mammalomalle. Nyt, kun tämä etappi on saavutettu, niin olo on hieman hämmentynyt. Melkein huomaamatta raskausviikkoja on jo kertynyt niin paljon, että periaatteessa parin viikon päästä tytsy voi syntyä jo ihan luvan kanssa. Viikon 38. alusta lähtien vauvan pitäisi olla niin kehittynyt, että selviää ihan hyvin vatsan ulkopuolellakin. Periaatteessa siis huhtikuun alusta lähtien on lupa tulla.

Oloni on edelleen hyvä ja raskaus ei kovemmin käy voimille. Kuitenkin en ottaisi pahalla, jos vauva päättäisi tulla vaikka pari viikkoa ennen laskettua aikaa. Olisi jo kiva tavata<3

Kutsuin lauantaina kavereita illanviettoon kaupungille äitiysvapaani alkamisen kunniaksi. Tilaisuuden nimeksi annoin "hylkeen viimeinen kohtaaminen", mikä herätti paljon kauniita hymyjä kutsun saaneiden keskuudessa. Oli mukava nähdä isolla porukalla ihmisiä ulkona mahdollisesti viimeistä kertaa ennen beben syntymää. Seuraavan kerran ohjelma pitää rakentaa hieman toisella tavalla.


Tässä vielä kuva vauvamahasta nykyisellään. Maha on jo hieman laskeutunut, joten se ei enää paina samalla tavoin kylkiluita. Paino alkaa tosin tuntua nyt virtsarakossa, mutta kaiketi kaikkea ei voi saada;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!