keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

34. raskausviikko

Tällä viikolla kävimme toisella perhevalmennuskerralla. Tällä kertaa tapaamisessa oli mukana useampi pariskunta, joilla oli laskettu aika huhtikuussa. Tapaamisessa käsiteltiin parisuhdetta ja käsityksiä hyvästä vanhemmuudesta. Toisen tunnin ajan vieraana oli vauvaperhe kolmikuukautinen vauva mukanaan. He olivat varsin avoimia ja kertoivat laajasti synnytyksen kulusta ja alkutaipaleesta vauvan kanssa.

Minua ei ole vielä kovemmin jännittänyt tai pelottanut ajatus siitä, miten selviämme pienokaisen kanssa. Tuntuu kuitenkin, että perhevalmennuksien videot kaikkine kauhukuvineen saavat minulta aina karvat pystyyn. Niissä tuodaan esille kaikkia ongelmia, mitä vauva-arjessa voi nousta. Hyvähän tämä tietysti on, jotta tietää, mitä kaikkea voi olla odotettavissa. Videot kuitenkin saavat kaiken näyttämään jotenkin kovin hankalalta ja nostavat ainakin minulle suorituspaineet pintaan.

Onneksi tämänkertaisen "hyvä vanhemmuus" videon jälkeen paikalle tuli vauvaperhe, joka palautti uskoni siihen, että ehkä mekin selviämme. He kertoivat esiin tulleista tilanteista ja kommelluksista vauvan kanssa ja toivat esille sen, että hyvin se menee, vaikka kaikkea ei alkuun tietäisikään. Ja toisaalta kaiken ei tarvitse mennä täydellisesti, vaan pienet virheet ovat sallittuja ja kuuluvat arkeen.

Kuva: Ozbaby.fi
Vauvaperheellä oli käytössä Manducan kantoreppu, joka vaikutti varsin kätevältä ainakin heidän käsissään. Hmm, pitää lisätä tuote mietintälistalle;) Kantoliina minulla tosin on kaverilta lainassa, joten sillä pääsee alkuun.

Ensi viikolla onkin heti perään kolmas perhevalmennus kerta, joten lisää tietoa on luvassa. Silloin käydään läpi mm. synnytyksen kulkua.

Viime viikonloppu meni kerrankin varsin rennoissa merkeissä. Miehen pikkuveli oli käymässä ja he rymysivät tuttuun tapaan molemmmat illat baareja kierrellen. Koti jäikin ainakin ilta-ajaksi vain minun (ja Noidan) käytttöön. Sain rauhassa lepäillä ja latailla akkuja. Ehdin päivittämään rauhassa blogiani, katselemaan televisiosta huonoa viihdettä, kuunnella musiikkia ja vain koomata sohvalla. Nukuin myös molempina öinä varsin pitkät unet. Maanantaina töissä tuntuikin, että energiatasot olivat nousseet ja olin varsin innokkaana purkittamassa viimeisen työviikon tyylillä läpi.

Raskausviikon 34 kohdalla esim. vau.fi kertoo, että uni alkaa muuttua katkonaiseksi. Lueskelin tätä päivää ennen viikon alkua ja naureskelin, että vielä on kyllä ainakin uni maittanut. En tiedä johtuuko juurikin tuosta leveilystä, sillä seuraavana yönä heräsin kolmen aikoihin ja en meinannut enää saada unenpäästä kiinni. Myös muutamana muuna yönä tällä raskausviikolla olen saanut leikkiä puhelimellani noin kolmen tienoilla, jotta saisin taas unenpäästä kiinni. Tämä viikkotieto näyttäisi siis osuvan minun kohdallani nappiin;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!