keskiviikko 19. marraskuuta 2014

18. raskausviikko

Piipahdin tällä viikolla ensimmäisellä lääkärikäynnillä. Lääkäri tarkisti painoni ja verenpaineeni sekä kuunteli vauvan sydänääniä. Lisäksi hän teki gynekologisen tutkimuksen. Juttelin lääkärin kanssa hetken vatsani toiminnasta ja ummetuksesta. Minulla on aiemminkin ollut ongelmia vatsani toiminnan kanssa ja raskaus ei ole auttanut asiaa. Vatsa on toiminut silti odottamaani paremmin. Kuitenkin huonot ruokapäivät, kiire ja muut asiat ovat saaneet mahan toiminaan hetkellisesti huonosti. Lääkäri kirjoitti minulle resetin pariin uuteen lääkkeeseen, joista toista käytetään vain tarvittaessa pikahoitona ja toinen on enemmän tasapainottava lääke säännöllisempäänkin käyttöön. Syön jo muutenkin Vi-Sibliniä päivittäin, joka on auttanut varsin hyvin. 
Päädymme myös tällä viikolla ratkaisuun autonoston kanssa, kun kurvaamme autoliikkeestä ulos pari vuotta vanhalla Skoda Fabialla. Auto on monintavoin järkivalinta. Auto on farkku, mutta pieni sellainen. Tilaa takaboksissa on kuitenkin ihan kivasti. Kyllä sinne yhdet rattaat ja perheen matkatavarat mahtuvat. 

Auto on varsin uusi, joten on pienempi mahdollisuus, että se jättäisi heti tienpäälle. Auto kuluttaa myös suhteellisen vähän bensaa, mikä on pitkiä matkoja ajaessa varsinkin kätevää. Fabian ulkonäkö ei ole mikään kingi ja varsinkin 85 Stylen värikkäät raitapenkit ovat aika huomiotaherättävät, mutta kyllähän niihin tottuu. Miehen unelmat tyylikkäästä sporttifarkusta tämä kyllä romutti täysin. Mutta ehkä seuraava versio olisi jo vähän enemmän helmi?

Sain myös sovittua kivoja alennuksia auton vakuutuksiin OP-Pohjolan kanssa. Heillä oli muutenkin kasko ensimmäiseksi vuodeksi puoleen hintaan uusiin vakuutuksiin. Lisäksi he antoivat keskittäjäalennusta liikennevakuutuksesta, joita ei varmasti olisi saanut tarjousta kysymättä. Kannattaa siis aina kysäistä!

Nyt on sit kärrykin bebeä varten hommattu. Tästä se tavaran hamstraaminen sit alkaa! Tosin olemme sopineet, että mitään vauvatarvikkeita emme osta ennen toista ultraa eli vielä olisi muutama viikko odoteltava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!