tiistai 13. toukokuuta 2014

Lomailemassa Berliinissä

Kävin viikkoa ennen pääsiäistä pidennetyllä viikonloppumatkalla Berliinissä ystäväni kanssa. Kylläpä jäi mukava maku kaupungista. Berliinistä löytyy todella paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupungissa on mukava vain kuljeskella ja tutustua eri alueisiin. Voisin lähteä uudestaan vaikka heti kesällä:)


Hotellimme oli Prenzlauer Bergin ja Mitten rajoilla lähellä metroasemaa. Se oli ihan kätevä sijainti, liikkumaan pääsi eri suuntiin helposti. Kuljeskelimme loman aikana mm. Friedrichshainissa, Kreuzbergissä sekä Mitten ja Alexanderplatzin alueella katsomassa keskeiset nähtävyydet. Mitten alue oli sinällään tylsin kaikista, persoonaton. Kreuzbergissä ja Friedrichshainissa on mukavia kahviloita, pieniä ravintoloita sekä baareja. Friedrichsainissa on myös lauantaisin hauskat markkinat Boxhagener Platzilla. Alueet ovat myös kivan rosoisia ja kiehtovia.Berliinin yöelämä on ihan omaa luokkaansa. Paikalliset yökerhot aukeavat usein vasta klo 24 ja meno saattaa jatkua seuraavaan puoleenpäivään. Paikoista mieleen jäi ainakin Chalet. Se sijaitsee vanhassa kolmekerroksisessa kerrostalossa, jossa on myös suuri sisäpiha käytössä. Aika jännittävä paikka:)

Ruoka Berliinissä on ihan herkkua. Ravintoloita on todella paljon ja kirjo laaja. Tarjolla on myös ilahduttavan paljon kasvisvaihtoehtoja. Eniten tuli testailtua nopeaa ruokaa tarjoavia paikkoja, joista ruoka irtosi yleensä noin 3-5 eurolla. Hotellimme lähellä oli myös mahtava aamiaispaikka, jossa oli tarjolla todella paljon erilaisia herkullisia sämpylöitä ja hyvää kahvia. Kahvi ja sämpylä kustansi 3,5 egeä.

Kaiken kaikkiaan todella ihana matka, jei Berska vei sydämeni<3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!