lauantai 17. toukokuuta 2014

Kesäkuntoon!

Lisäsin tammikuun alusta tehoja liikkumiseeni, jotta saisin kesäksi sen kuuluisan bikinivartalon. Noh, tai varmasti tämä on ainakin osittain taustalla. Nyt motivaattorina oli saada myös kuntoa nousemaan ja saada keho voimaan paremmin. Minulla, kuten useimmilla muillakin, on ollut ongelmia vatsani kanssa. Ajattelin, että liikunnan ja hyvän ruokavalion yhdistelmän on pakko auttaa tähän vaivaan.

Viikottainen liikuntaohjelmani on tälläinen
ma   pilates, baletti
ti      juoksulenkki tai armybic
ke    kiipeily
to    body
pe-su juoksua, uintia tms. viikonlopun aikataulujen mukaan

Lisäksi olen ajanut pyörällä työmatkat pääsiäisen jälkeen mahdollisuuksien mukaan.
Ohjelmassani on yleensä 1-2  huilipäivää. Maanantaina on myös ohjelmassa vähän kevyempää liikuntaa. Väliin tulee luonnollisesti viikkoja, jotka ovat vähän kevyempiä. Esimerkiksi lomat tai sairastuminen ovat näkyneet tilastoissa kevennettyinä viikkoina.


Tavoitteenani on saada viisi viivaa eli liikuntakertaa liitutaululle. Kuvasta näkee, että aika mukavasti tämä on onnistunut. Viime viikko on ainoa täysin liikunnaton viikko, tulin sen verran sairaaksi, että piti ottaa todella iisisti.

Käyn pilateksessa, armybicissa ja bodyssa työpaikkani järjestämillä tunneilla. Nämä loppuvat ensi viikolla, joten sitten ohjelmaan mahtuisi jotain uutta tilalle. Toisaalta pyöräily paikkaa osan tästä. Ehkä ehtisin käymään nyt useammin juoksemassa ja uimassa. Uinti varsinkin on jäänyt harmillisen vähälle.
 
Olen huomannut, että ruokavaliolla on myös paljon vaikutusta siihen, miten juoksu kulkee tai miten seiniä jaksaa kiivetä. Pyrin syömään säännöllisesti ja varsinkin välipala ennen iltapäivän rientoa on tärkeä.

aamulla    pussipuuro ja hedelmä tai smoothie tai skyr/rahka
lounas      töissä paljon salaattia ja lisäksi tarjolla olevaa ruokaa
välipala     pussipuuro ja hedelmä tai leipä tai rahka/skyr
iltapala     lämmin ruoka tai leipää

Pyrin syömään viikolla aika terveellisesti, niin voin sitten viikonloppuna tehdä jotain paheellista hyvillä mielin. En voi olla liian tiukka ruokavalion suhteen, sillä muuten repsahdan varmasti. Kun sallii herkut välillä, niin saa niistä kaikki ilot irti;)

Olen myös miettinyt, että olisiko palautumisen kannalta hyvä ainakin joidenkin suoritteiden jälkeen nauttia jokin palauttava juoma. Jos sitten voisi lisätä liikunnan määrää viikkoa kohden?


2 kommenttia:

  1. Pitkä blogihiljaisuus on päättynyt, jee! Kyllä näitä päivityksiä on odoteltukin ;)

    Vähän hymyilyttää nuo P:n nollaviikot tuolla alkuvuoden puolella. Niihinkin on kyllä varmasti looginen selitys :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, sain inspiraationi takaisin. Toki P:n nollaviikoille löytyy selitykset, eri asia kuinka hyviä ne ovat:P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!