perjantai 14. elokuuta 2015

Äiti-vauvajumppaa

Miehen palattua töihin pari viikkoa sitten päätin, että minullakin alkoi silloin "arki". Tätä ajatusta sotki hieman tämä ihana juuri silloin toden teolla alkanut kesä ja helteet. Pääosat päivistä on tullut huiskittua ulkona. Siksi tämä blogihiljaisuuskin, pitää nauttia säistä, nyt kun on mahdollisuus:)

Päätin, että heti arjen alusta alkaen ujutan päiväohjemaan liikuntaa, jotta se kotiutuu mukavaksi osaksi arjen rutiineja. Onhan se vauvanhoitokin mukavampaa, kun kroppa jaksaa touhuta pienen kanssa!

Olen ilmoittautunut vauvatanssitunneille, mutta ne alkavat vasta syyskuussa. Olemme käyneet epäsäännöllisesti juoksemassa ja pyöräilemässä koko perheen voimin kesän ajan. Kumpulan maauimalassa olen päässyt myös uimaan matkaa. Paikka on kätevä, kun sinne voi tulla koko porukka ja molemmat pääsevät uimaan vuorollaan. Olen kuitenkin koko ajan lähellä Pikku P:tä, jos hänelle iskee vaikka nälkä. Ei tarvitse pumppailla erikseen eväitä mukaan.


Ajattelin, että helpoin tapa liikkua on tällä hetkellä kotona. Kaivelin netin uumenista Babyidean vauvajumppaohjelman. Olen käynyt ohjelman nyt pari kertaa läpi osaksi yhdessä P:n kanssa ja osaksi muokattuna itsekseni. Ohjelmassa on sen verran monta liikettä, että pikkuinen ei jaksa ihan niin pitkään kanssani jumppailla. Olemmekin tehneet yhdessä ne liikkeet, joissa ylimääräisestä painosta on eniten hyötyä. Esimerkiksi punnerruksessa ja selkälihasliikkeessa ei vauvaa tarvita. 

Pikku P:stä monet liikkeet ovat oikein viihdyttäviä. Lentokoneena olo pystypunnerruksissa, alavatsarutistuksissa jalkojen päällä lentely tai nostelu ylös-alas olkaliikkeessä saa aina hymyn tytön kasvoille. Vatsakellahdukset ovat tytön mielestä selkeästi jänniä. Tyttö pääsee liikkeissä niin moneen asentoon, että uskoisin jumppaamisen kehittävän myös hänen lihaksistoaan ja tasapainoaan. 


Sopivan ajankohdan löytäminen jumppatuokiolle on tuottanut hieman päänvaivaa. Olisi mukavaa hoitaa se pois alta aamupäivästä. Pääsisin kätevästi suihkuunkin sitten puolenpäivän jälkeen, kun Pikku P useimmiten nukkuu päikkärit. P:n rytmi aamupäivälle ei vaan ole joka aamu samanlainen. Tytön pitäisi olla kylläinen ennen jumppatuokion aloittamista, mutta ei juuri syönyt puklautusvaaran vuoksi. 

Ensimmäisellä kerralla minulla meni jumppatilan, pukeutumisen ja liikeiden ohjeiden lukemisen kanssa niin kauan, että ehdimme tehdä vain yhden liikkeen ennen kuin pikkuiselle tuli nälkä. Imetin tytön jumppamatolla, johon hän sitten nukahti :) Tein sitten loput liikkeet soveltaen yksin. Toisella kerralla sain aika monta liikettä tehtyä, ennen kuin kaverin nälkä iski. Eilen aikataulu meni aika näppärästi. Ehdimme tehdä melkeinpä kaikki oleellisimmat liikkeet ennen kuin pikkuinen nukahti syliini kyykkyjä tehdessäni! Vein hänet sänkyyn ja jatkoin ohjelman loppuun. Uskaltauduin myös suihkuun ensimmäistä kertaa itsekseni. Silloin oli aika voittajaolo, kyllä se arki tästä alkaa rullaamaan.

Jumppaaminen on oikein kivaa yhdessä tekemistä. Pikku P vaikuttaa oikein iloiselta näistä yhteisistä hetkistä äidin kanssa. Menen toki aina vauvan ehdoilla ja jatkan vain niin kauan, kun hymyä riittää. Liikkeet kehittävät selkeästi myös äidin kuntoa. Innostuin ensimmäisellä kerralla tekemään askelkyykkyjä mukaillen ihan kunnon sarjat ja nämä tuntuivat todella jaloissa pari seuraavaa päivää! Ei sitä ikinä taida osata aloittaa tarpeeksi rauhallisesti tauon jälkeen:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!