sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Sunnuntaipuuhailua

Olipas tänään taas kaunis ilma ulkona. Aamun viileyden jälkeen aurinko lämmitti mukavasti. Kiva nauttia lämpimistä syyspäivistä, näitä vain lisää;)

Sain eilen ison kassillisen omenoita, joten pääsin iltapäivällä tekemään uuniomenahilloa. Sain viime vuonna ystävältäni yhden purkin tällaista herkkua ja tahdoin sitä lisää.

Tätä hilloa oli ainakin yhtä helppo tehdä kuin aiemmin kokeilemaani mansikkahilloa. Kurkkasin oheita ja niissä opastettiin laittamaan 1 kg omenoita kohden noin puolet-neljännes sokeria. Itse päädyin laittamaan noin kolmanneksen, joka vaikuttaa aika sopivalta määrältä. Hillo ei ole liian imelää, mutta uskoisin säilyvän kuitenkin.Tarvitset
omenoita
hillosokeria
kanelitankoja (laitoin tangon per kilo omenoita)
muskottipähkinää

Omenoista poistetaan kodat ja mahdolliset huonot kohdat ja pilkotaan pellille tai isoon astiaan. Päälle ripotellaan sokeria ja lisätään mausteet. Omenoita pidetään n. 1,5h uunissa 150 asteessa. Omenat menevät uunissa varsin muussiksi. Lopun soseutuksen voi tehdä sauvasekoittimella tai vaikka tehosekoittimella.

Uunin lämpötila kannattaa tiputtaa 100 asteeseen ja laittaa lasipurkit uuniin n. 10 minuutiksi desifioitumaan. Kannet pesin kuumalla vedellä. Sitten vain hillo purkkiin ja kansi päälle.
Eikö näytäkin aika herkulta? Ja maistuu myöskin, nam! Jotain pientä pitää hillon kanssa tehdä tänään iltapalaksi, että pääsee maistelemaan:)Hillon valmistuksen lomassa valmistui näppärästi myös lammaslihapullat tzatsikin ja uusien perunoiden kanssa. Mikä combo, suosittelen! Tzatsiki tuoreesta kurkusta ja mintusta oli todella herkku. Saimme perunat myöskin eilen suoraan maasta, joten makua oli! 

Herkuttelija kuittaa tältä päivältä, mukavaa sunnuntain jatkoa<3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!