torstai 18. syyskuuta 2014

9. raskausviikko

Tämän viikon lopulla oli ensimmäinen neuvolakäynti. Kävimme siellä yhdessä mieheni kanssa. Meidät vastaanotti sijainen, sillä oikea hoitajani on vielä vapaalla. Keskutelimme hoitajan kanssa alkuraskauden oireista, liikunnasta ja ruokavaliosta. Lisäksi saimme tietoa kaupungin tarjoamasta perhevalmennuksesta ja fysioterapeutin tunnista. Lähtiessämme meillä oli iso kasa opaslehtisiä kotiluettavaksi. 

Kuva: commons.wikimedia.org


Hoitaja kysyi meiltä toivetta synnytyssairaalaksi. Emme ole vielä kumpikaan miettineet moista, joten hän laittoitietoni Kättärille. Se onkin varmaan ihan ok, sillä se on meitä lähimpänä. Hoitaja kertoi, että Kättäri lähettää kirjeitse ajat suoraan molempiin ultriin. Tästä tuleekin odotettu kirje! 

Hoitaja antoi myös vinkkejä vitamiinien saantiin ja esitteli pari vitamiinilisävaihtoehtoa. Hainkin heti käynnin jälkeen Multivitan raskauden ja imetyksen ajalle tarkoitettuja pillereitä. Suurin ero näissä tavallisiin monivitamiinivalmisteisiin verrattuna on se, että A-vitamiini puuttuu. Sitä tulee raskauden aikana välttää. 

Fiilis käynnin jälkeen on hieman hämmentynyt. Olen lueskellut raskaudesta jo sen verran netistä, joten uutta tietoa en juuri saanut. Mitään myöhemmillä kerroilla tehtäviä tutkimuksia ei myöskään vielä tehty, joten vauvan olemassaolo ei sen kummemmin vahvistu. Mielessäni kävi sellainenkin ajatus, että entäs jos vien hoitajan aikaa turhaan, jos en olekaan raskaana? Ei auta kuin odottaa vielä hetkinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!