Kaksplus.fi

lauantai 23. marraskuuta 2013

Perjantaipiirasta

Leivoin eilen perjantain kunniaksi pekoni-sienipiirakkaa. Tuli sen verran namia, että ajattelin jakaa ohjeen teidän kansanne. Tarjoilin piiraan kanssa homejuusto-päärynäsalaattia, mikä sopi sen kanssa tosi hyvin.


Pohja
50 g      voita
2,75 dl  vehnäjauhoja
1 dl       maitoa
10 g      tuoretta hiivaa
suolaa

Täyte
2           sipulia
50 g      voita
1 pkt     pekonia
2 - 3      herkkusientä
2           munaa
2 dl       kermaa
1/2 ruukkua tinjamia
150 g    juustoa (esim. punaleimaa)
50 g      cheddaria
suolaa
pippuria

Tee ensin pohja. Nypi jauhot voin joukkoon. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Kaada maito-hiiva seos jauho-voin sekaan ja lisää suola. Sekoita taikina tasaiseksi, kunnes se irtoaa kulhojen reunoista. Anna taikinan kohota lämpöhauteessa noin tunnin.

Taikinan kohotessa voit paistaa pekonit ja sipulit. Lisää paistamisen alussa myös voi. Täytteitä voi kuulottaa miedollä lämmällä noin 15 minuuttia. Lisää herkkusienet loppuvaiheessa.

Taputtele pohja vuokaan ja sen reunoille. Kippaa pohjan päälle pekonit ja sipulit sekä juustot ja tinjami. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja lisää seokseen pippuri ja suola. Lisä nesteseos vuokaan.

Paista piirasta kiertoilmalla 185 asteessa 30-40 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä hetki. Koristele sitten rucolalla ja tarjoile.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi<3