maanantai 14. elokuuta 2017

Mikkelin asuntomessujen anti

Kävimme koko perheen voimin päälle viikko sitten Mikkelissä asuntomessuilla. Mukana oli lisäksi mieheni sisko. Otimme rattaat mukaan, jotta Pikku P:lle oli paikka nukkua päiväunet. Rattaita ei saanut messutalojen sisään viedä, mutta kulkivat muuten hyvin mukana.

Pikku M viihtyi messuilla todella hyvin koko päivän pääosin kantorepussa koisiessa. Isosiskolla meinasi sen sijaan iskeä totaalinen tylsyys sisusteluun jo parin talon jälkeen. Ilmaksi sattui varsin sateinen keli, joten leikkipuistossa ei voinut leikkiä kovin paljoa. Viihdytimme Pikku P:tä vuoron perään kävelyttämällä alueella tai näyttämällä kännykästä Pipsa Possua. Hän myös kuunteli rattaissa kuulokkeilla Muumipapan muistelmia. Niiden suloääniin hän myös nukahti päiväunille.

Vaikka olimme messuilla lähes koko aukioloajan, niin ehdimme kiertää vain noin puolet taloista. Kiersimme suurimman osan kohteista vuorotellen, sillä joku jäi aina P:n kanssa ulos joko leikkimään tai valvomaan nukkuvaa lasta. Näimme kuitenkin tärkeimmät kohteet. Halusimme katsella pääosin rantaan rakennettuja taloja. Lähdimme messuille rennolla asenteella, joten olimme päivän jälkeen tyytyväisiä näkemäämme. Ja väsyneitä;) Onneksi olimme sopineet menevämme miehen siskon luo Heinolaan yöksi tulomatkalla, niin ei tarvinnut Helsinkiin asti enää illasta ajaa.

Messutaloihin etukäteen tutustuessani tuntui, että useimmat kohteet näyttivät varsin samalta. Pääosin ei ollut rakennettu mitään kovasti erilaista ja poikkeavaa. Sisustus oli hillittyä. Lastenhuoneita oli varsin vähän ja nekin isommille lapsille sisustettuja. Huomasi, että useat kodit oli sisustettu lainatavaroilla. Persoonallisuus jäi uupumaan.

Kasasin alle viisi päällimäiseksi mieleeni tulevaa asiaa, jotka messutaloista jäi mieleeni. Kuvat on valitettavasti otettu kännykkäkameralla, sillä kädet eivät olisi enää riittäneet järkkärin kantamiseen;)

1. Maisema oli käytetty hyödyksi

Jokaisessa järvenrannalla olevassa talossa oli mahtavat isot ikkunat järvelle päin. Maisemasta oli otettu ilo irti. Näin kannattaakin, jos on jotain noin kaunista katseltavaa. Varsinkin järven rannassa oleviin taloihin oli rakennettu isot terassit ja parvekkeet. Osissa oli lasitukset, mutta oli myös lasittamattomia versioita.

2. Saunojen värimaailma ja kylpyamme

Useissa saunoissa oli yhdistetty oikein vaaleaa ja tummaa kivalla tavalla. Sydämeni vei alla oleva vanerista väännetty sauna. Ammeiden uusi muoto oli houkutteleva. Useimmissa oli vielä ammeen reunasta reunaan menevä lauta päällä esimerkiksi skumppaa varten.3. Keittiöt

Keittiöitä löytyi vielä valkeitakin, mutta mustat tai tummat kaapit olivat enemmistössä. Minua on kiehtonut ajatus keittiöstä, jossa kaapit ovat kattoon asti. Säilytystilaa ei voi koskaan kuitenkaan olla liikaa. Yhdessä kohteessa (nro 23) se oli toteutettu erinomaisesti. Ylimmät kaapit ylsivät yli neljään metriin, joten sinne kannattaa todella laittaa ne harvoiten käytettävät tavarat.
4. Makkarit

Melkein kaikissa näkemissäni aikuisten makkareissa oli muhkea parisänky ja vaaleat tai harmaat pellavalakanat. Luontoa esiin tuovaan sisustukseen oiva valinta. Ihailin useissa taloissa toimivia vaatesäilytysratkaisuja. Olisi ihana saada joskus oikea tehokkaasti järjestetty vaatehuone<3
5. Lasten huoneet

Erilaisia lastenhuoneita odotin eniten, mutta harmikseni messuilla ei ollut mitään järisyttävän erityistä. Useimmissa kohteissa perheiden lapset olivat jo vanhempia tai sitten huoneet olivat vain stailattuja. Löytyi sieltä kuitenkin pari huonetta, joissa oli kiva henki.

+ Bonus Pihojen ulkoasu

Taloja ympäröiville pihoille oli jätetty kasvamaan puolukoita ja mustikoita. Aika symppiksen näköistä!

Mikä oli sitten se kivoin kohde? Wave oli eroittuvin ja mielenkiintoisin. Villa Saimaanhelmi ihastutti väljyydellä ja raikkaudellaan. Talo Vahvaselkä oli messujen ainoa vapaa-ajan talo ja jäi myös sisustukseltaan mieleen. Sydämeni vei kuitenkin Casa Wellikulho. Se oli rakennettu eniten meidän perheen tarpeita ajatellen. Ihana keittiö ja oleskelutila alhaalla. Tunnelmallisesti sisustetut makkarit ylhäällä lapsille. Iso ihana terassi, jossa pieni uima-allas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!