keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

37. raskausviikko

Synnytys lähenee. 37. raskausviikon jälkeen pikkuisella on lupa tulla. Sitä ei enää katsoittaisi ennenaikaisesti syntyneeksi. Toki pari viikkoa mahassa kasvattaa vielä tytsyn massaa, mikä on hänelle varmasti hyväksi.

Kävin tällä raskausviikolla toisellä lääkärikäynnillä. Lääkäri katsoi ensin verenpaineen, punnitsi painoni ja mittasi sf-mitan. Kaikki näyttivät hyvältä. Sf-mittakin on edelleen kasvanut mukavan tasaisesti, vaikka hieman keskiarvon alapuolella mennäänkin. Painoa on nyt tullut noin 12 kiloa lisää, mikä on ilmeisesti aika keskiarvon verran.

Seuraavaksi tarkasteltiin vauvan sydänääniä ja tunnusteltiin vauvan asentoa mahan päältä. Sydän löi tasaisesti ja tysty oli asettunut toivotusti pää alaspäin. Lääkäri kertoi, ettei vauva ollut vielä kiinnittynyt, joten periaatteessa kääntyminen on vielä mahdollista. Kiinnittyminen on kuitenkin kovin yksilöllistä ja jotkin kiinnittyvät vasta synnytyksen aikana.

Lääkäri varmisti vielä vauvan asennon ultralla, jolloin sain nähdän tytsyn pään ja nyrkin pitkästä aikaa<3 Hän arvioi vauvan painoksi sillä hetkellä noin 2 500g eli tysty olisi tämän pohjalta kasvanut mukavasti.

Minulle sattui muuten tällä kertaa todella mukava lääkäri. Mukavan rauhallinen ja asiantunteva. Seuraava neuvolakäynti minulla onkin vasta huhtikuun puolessa välissä. Raskaus on edennyt minulla niin mukavasti, etten tarvitse käydä neuvolassa kuin noin kuukauden välein. Jollain tavalla tuntuu kummalliselta, kun käyntejä on niin harvoin. Jotkut kuitenkin käyvät loppuajasta viikottain hoitajan luona. Toisaalta ei minulla ole ollut kummempaa hätää, joten ihan hyvin olen pärjännyt ilmankin. Voihan neuvolaan kuitenkin aina soittaa, jos tulee jotain kysyttävää.


Olen huomannut lähiviikkoina, että olen siirtynyt enemmän ja enemmän kasvisvoittoiseen ruokavalioon. Liha ei jotenkin vain houkuta tai maistu hyvältä. Olemmekin mieheni kanssa testailleet uusia kasvisreseptejä. Yllä uunikasviksia kvinoan ja paistetun tofun kanssa. Lisänä myös hunajainen pähkinä-jogurttikastike. Oli oikein onnistunut annos muuten, ainoastaan munakoisoviipaleisiin jäi liikaa suolaa itketyksen jäljiltä. Kuulostaako tällainen ruokavalion kasvispainottuminen varsinkin loppuraskaudesta muista raskaana olleista tutulta?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!