keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Elämyksellistä touhua pienille - meidän tärpit Lapsimessuille

*Yhteistyössä Lapsimessut

Lapsimessut alkavat ylihuomenna. Meidän on tarkoitus suunnata sinne koko perheen voimin lauantaina temppuilemaan ja pitämään hauskaa. Suunnitelmissa on kiertää toiminnallisia pisteitä, käydä katsomassa lavoilla lapsille järjestettäviä esityksiä ja halailla satuhahmoja. Mahdollisesti piipahdamme myös jo perjantaina tekemässä alustavan kierroksen tarjonnasta siskoni seurassa. Pigels on ihan innoissaan lähdössä tapahtumaan ja viihtyy siellä varmasti kaksi päivääkin. Kun kysyin, minne hän haluaa ensimmäiseksi, vastaus oli, että temppuradalle!

Kokosin alle meidän top 5 - vinkit messutarjonnasta. Kuvat ovat parin vuoden takaa Pigelsistä hänen ekoilta Lapsimessuilta<3.


1. Pajulahden peuha-alue


Pajulahden piste on ollut meidän perheen suosikki jo pari vuotta. Sain kulutettua kaksi vuotta sitten 11 kuukautisen Pigelsin liiat energiat temppuradoilla täydellisesti. Päiväunia ei tarvinnut temmellyksen jälkeen juuri houkutella. Silloin piti katsoa toki aika paljon tytön perään, jottei jää isompien jalkoihin. Nyt Pigels menee siellä jo paremmin itsekin, mutta Maiskis tarvitsee kaiken huomioni. En ehkä siksi uskaltaisi mennä yksin näiden kahden touhottajan kanssa. Alue on yleensä varsin suosittu ja täynnä lapsia. Kahden aikuisen kanssa touhu on tosi mukavaa!

2. Bobles - seikkailualue


Boblesit viihdyttävät aina hyvin meidän lapsia, kun käymme Itiksen Leikkiasemalla. Niistä on mukava rakentaa erilaisia tunneleita, joita pitkin voi möyriä. Nämä innostavat Maiskista tosi kivasti liikkumaan. Majojen rakentaminen Bobleseista on myös mukavaa, mutta niiden tuhoaminen taitaa olla vielä kivempaa! Tällä pisteellä on ehkä vähän rauhallisempaa ainakin vanhemmalle Pajulahden touhujen jälkeen.

3. Mahdollisuus istua poliisin skootteriin


Pigels on jo pidempään ollut kiinnostunut mopoista. Hän huomioi aina, kun mopon ääni kuuluu ulkona. Minusta onkin mukava viedä hänet katsomaan poliisin mopoa, kun sen selkäänkin pääsee istumaan. Mitenkähän tyttö reagoi? Maiskis tulee varmasti innokkaana perässä!


4. Satuhahmokiertue


Olemme onnistuneet aikaisempina vuosina ohittamaan satuhahmokiertueen. Pigels varsinkin on nykyisin niin kiinnostunut kaikista satuhahmoista, että tällä kertaa emme tee tätä virhettä. Kiertua starttaa joka päivä 6-hallin portaiden alta ja päättyy Vekarat-lavalle.

5. Vekarat-lavan tarjonta


Meillä on aikaisempina vuosina unohtunut esiintymislavojen tarjonta. Miksihän, kun siellä on vaikka mitä kivaa!  Kirjasin meidän ohjelmaan ylös Muumimamman yllätysjuhlat ja Funky Monkey Clubin muskarin. Esityksiä ei ole kovin usein, joten nämä kannattaa katsoa etukäteen, jottei mene ohi.

BONUS 


HIT Mini antaa näytteitä ensi kesänä Tervasaaressa esitettävästä lastennäytelmästä Tomppeli eli maailman paras mielikuvitusystävä. Teatteria ja sirkusakrobatiaa yhdistävä hullunkurinen esitys käsittelee empatiaa ja rohkaisee kaikkia olemaan oma itsensä. Pikkusiskoni on puvustajana näytelmässä, joten pukuloisto on taattu. Olisin piipahtanut heidän pisteellään varmasti ilman tätä yhteyttäkin. Pigels on jo pari lastennäytelmää katsonut. Hän jaksaa yllättävän hyvin istua yleisössä, vaikka on aika pieni vielä. Esityksistä on riittänyt paljon puhuttavaa niiden jälkeen. Ovat pienelle erilainen elämys!


Tähän päälle, kun kierretään muut messupisteet ja mm. halaillaan Muumeja, niin saadaan varmasti pari päivää mukavasti kulumaan. Lapset kuitenkin nukkuvat vielä päiväunet, joten koko päivää ei vielä voi aktiivisesti messuilla käyttää. Tai no, äidille jää sitten siihen mukavasti shoppailuaikaa. Pitäähän ne lastenvaatepisteet pikaisesti katsoa läpi, vaikkei meillä nyt olekaan mitään akuutteja hankintoja;)

Oletko tulossa Lapsimessuille? Mitä odotat messuilta eniten?

Ps. Istagramissa on vielä tänään klo 22 saakka aikaa osallistua kahden Lapsimessulipun arvontaan. Blogin löytää tunnuksella @ilopiikki. Tervetuloa osallistumaan ja onnea arvontaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!