maanantai 20. huhtikuuta 2015

Sairaalakassin sisältöä

Pakkasin sairaalakassin synnytysmatkaa varten pari viikkoa sitten, mutta kävin sen vielä uudelleen läpi tänään. Olin pääosin tyytyväinen tekemiini valintoihin, mutta tein vielä kuitenkin  pieniä modauksia.

Asensimme myös turvakaukalon isofixeineen lauantaina autoon, jotta säästytään turhalta ähkimiseltä sitten sairaalasta lähdettäessä. Isofix-alustan kiinnittäminen veikin sen verran aikaa, että oli ihan hyvä tehdä se noin rauhassa. Samalla sai opetella turvakaukalon kiinnittämistä telakkaan. Josko se menisi sitten ihan smoothisti beben kanssa:)


Tältä sairaalakassin sisältö näyttää kokonaisuudessaan.


Vauvan kotiutumisvaatteiksi valitsin Papun ihanan setin. Pakkasin varuilta mukaan myös valkoisen kietaisubodyn, jos vauvan pukeminen Papun bodyyn heti alkuun tuntuu liian hankalta. Lisäksi kassissa on sukat ja tumput vauvalle sekä pari erilaista hattuvaihtoehtoa. Ulkovaatteeksi automatkalle riittänee välikerrasto fleecestä. Minulla on myös kaverilta lainaksi saatu 56 kokoinen toppapuku, jos tuntuu, että vauva tarvitsee lisälämmikettä. Laitoin kassiin myös Aarrekidin trikoopeiton, johon vauvan voi kääräistä tarvittaessa.


Itselleni pakkasin mukaan parit imetysliivit, liivinsuojia, kaksi imetyspaitaa sekä hupparin kotiinpaluuta varten. Lisäksi kassiin pitää vielä heittää housut, kun ne vapautuvat käytöstä. Minulla ei ole ottaa mukaan tossuja, mutta villasukilla varmaan pärjää? Lisäksi pakkasin mukaan hygieniatarvikkeet. Hiusharja pitää muistaa pakata lähtiessä. Mukana on myös kaksi pukluliinaa ja kantoliina. Kantoliinan avulla saa vauvan ilmeisesti varsin kätevästi äidin tai isän kanssa ihokontaktiin, joten voi olla hyvä apuväline heti sairaalassa.

Pakkaan lähtiessä varmaan jotain meikkejä mukaan siltä varalta, jos otamme vieraita vastaan jo sairaalassa ja mieleni tekeekin siistiytyä. Ensin ajattelin, että onkohan turhaa, muttei ne niin paljon taida tilaa viedä. Ehkä tekee mieli olla nätti äiti jo heti alkuun, kun kaikki kuitenkin ottaa valokuvia (ainakin vauvasta);)

Kaurapussi lähtenee lisäksi Kättärille mukaan. Sille on varmasti käyttöä vielä kotonakin ja voi olla mukava apu myös automatkalle sairaalaan. Toki lisäksi tarvitaan neuvolakortti, kännykkä, kännykän laturi ja rahaa perustoimintoja varten. Tein avuksi muistilapun kassista puuttuvista tavaroista jääkaapin oveen helpottamaan lähtöpaniikkia.

Ajattelin käyttää sairaalassaoloajan Kättärin tarjoamia vaatteita sekä vauvalla että itselläni, jolloin ei heti tarvitse ruveta pyykille kotiin palatessa. Myös kestovaippojen kokeilun aloitan vasta rauhassa kotona.


Ostin mukaan myös vähän eväitä. Synnytyksen aikana useimmat eivät kuulemma syö sen kummempia, mutta jollain voisi kuitenkin olla hyvä nostaa verensokeria. Ostin tätä ajatellen ison pussillisen kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä sekä pillimehuja. Niitä on helpompi juoda eri asennoissa kun vertaa lasiin tms:)

Tällä kaiketi pitäisi pari päivää sairaalassa pärjätä. Kättäri ei tosin ole kovin kaukana meidän kotoa, joten kyllä mies tänne pääsee välillä käymäänkin:) Pitäähän kissaakin käydä pariin otteeseen moikkaamassa ja ruokkimassa, vaikka perhehuone saataisiinkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!