Löysin kirpparilta viidellä eurolla Bobby imetystyynyn sisätyynyn. Koetin ensin googlailla ja katselin myös parista liikkeestä, jos tyynyyn saisi jostain uuden päällisen kätevästi. Tämän merkin tyynyjä ei kuitenkaan tuntunut olevan myynnissä Suomessa mistään. Jenkeistä olisi voinut päällysen toki tilata, mutta tällöin säästö olisi huvennut varsin vähäiseksi postikulujen vuoksi.
Päätinkin hurauttaa päällysen tyynyyn itse. Kaivelin kaapeistani vanhan kankaanpalasen Marimerkon ananas-kangasta, jota olin aiemmin käyttänyt sisustustauluna. Kangas riitti hyvin tyynyn päälliseen, joten ei kun vain kaavaa hahmottelemaan. Piirsin tyynyä apuna käyttäen leivinpaperille kaavahahmotelman ja leikkasin sen mukaan pari kappaletta kankaasta. Modasin valmiiksi leikattua kankaspalaa vielä hieman sisäaukon kohdalta, jottei se jää liian tiukaksi.
Sitten vain ensin siksakit kankaan reunaan ja palat yhteen. Jätin tyynyn toisen pään avonaiseksi ja työnsin sisätyynyn sitä kautta paikoilleen. Olin ajatellut ensin laittaa päälliseen vetoketjun, jotta sen voi pestä tarvittaessa. Ommellessani kuitenkin laiskistuin ja lopulta ompelin vain käsin pujotuspään umpeen. Sisätyynynkin voi kuitenkin pestä 30 asteessa, joten ehkä isken koko tyynyn koneeseen, jos tulee tarvetta.
Tadaa, tyyny on valmis. Vaikuttaa toimivalta vaikkakin tyynyä on hieman hankala testailla mahan kanssa;)
Toinen projektini oli tehdä samaisen kankaan jäämäpaloista kauratyyny tulevia synnytyskipuja varten. Toki tyynylle on varmasti käyttöä senkin jälkeen esim. niskasärkyjen hoidossa. Kurkkasin ohjeen tyynylle Oona Sofian blogista. Tein tosin tyynystäni 10 senttiä pidemmän eli 60 senttiä pitkän.
Kauratyynyn materiaaleiksi suositellaan puuvillaa, sillä se kestää parhaiten lämmitystä. Suositeltavaa on, että myös ompelulanka on puuvillaa. Itse ompelin tavallisella langalla, mutta vaikuttaisi toimivan kuitenkin ihan hyvin mikrolämmityksessä. Sisään laitoin samoja Puuppolan aitokauraryynejä kuin Oona Sofia blogissaan. Huomasin myöhemmin, että sisään voi myös ostaa eläinten puolelta mitä tahansa kauraryynejä. Saa varmasti edullisemmin.
Tyynyä lämmitetään mikrossa 1,5 - 3 minuuttia tehosta riippuen. Jotkut laittavat mikroon mukaan vesikupin lämmityksen ajaksi. Tyynyä voi käyttää myös kylmäkääreenä. Tällöin vain tyyny hetkeksi pakkaseen ja eikun hoidettavalle alueelle.
Minun piti tehdä itselleni kauraKISSA, kun palelin siellä Lompassa. Enpä ehtinyt, mutta josko sitä joku päivä ehtisi jonkun söpön kauraotuksen tekemään. Ne on kuitenkin aika käteviä.
VastaaPoistaKaurakissa olisikin siisti! Mä tyydyin perinteiseen pötkylään, sillä se yltää parhaiten koko alaselkää lämmittämään. Olin myös hieman laiska:)
Poista