torstai 15. maaliskuuta 2018

Nelihenkinen perhe kaksiossa: esittelyssä meidän avokeittiö ja olohuone

Tervetuloa meille kylään! Esittelen parissa osassa meidän kaksion. Kodissa asuu äiti, isä sekä 2v 10 kk sekä 10 kk vanhat lapset. Tehdään kierros ensin meidän yhdistettyyn olohuone-keittiötilaan.


Ostimme nykyisen kotimme eli 73 neliön kaksion hieman alle viisi vuotta sitten. Ajatuksena oli majailla kodissa ensin tovi kaksin. Ostovaiheessa kuitenkin mallasimme makuuhuonetta siihen malliin, että sinne voi joku ihana päivä kantaa myös pinnasängyn. Teimme olohuoneeseen ja keittiöön suurehkon remontin pääosin itse. Purimme keittiön ja olohuoneen väliin rakennetun kodinhoitohuoneen, jolloin saimme kotiimme tilavan avokeittiön. Olimme haaveilleet saarekkeesta, joka istui tähän pohjaan loistavasti. Viiden vuoden takaisia remonttipäivityksiä voi lukea blogini remontoiminen-tunnisteen alta.Eteisestä aukeaa kivat näkymät meidän olohuoneeseen. Vasemmalla puolella on upotettu kaapisto ulkovaatteille. Oikealla on lipasto, jossa on lasten sisävaatteet ja vähän muita lasten tavaroita. Iso seinään kiinnitetty peili suurentaa tilaa. Sen ääressä on tullut peilailtua useammat kerrat. Siinä on viihdytetty lapsia hassuin ilmein ja lennätelty ees taas vielä useammin. Peilin taakse on näköjään piilotettu ja unohdettu yksi iso taulu, jolle emme ole keksineet paikkaa viime syksyn huoneen uudelleenjärjestelyn jälkeen, hups!
Rakastamme kotiamme! Minusta on ihan parhautta, että keittiö ja olohuone ovat yhdessä. Kaikki päivän touhut voi melkeinpä hoitaa samassa tilassa. Olohuoneessa mahtuu hyvin kokoamaan Lego-linnoja tai leikkimään kauppaa. Junaratapöydälle ja nukkekodille on omat kivat soppensa. Pigelsistä on kiva ajella saareketta ympäri potkupyörällä tai -laudalla. Nykyisin Maiskis seuraa perässä potkumopolla tai kävelykärryllä. On mukava, kun voin hoitaa arjen askareita siinä lomassa. Lapset voivat leikkiä lattialla samalla, kun laitan ruokaa tai pyykkään.

Sisustimme olohuonetta uusiksi viime syksynä. Käänsimme silloin sohvan toisin päin. Ostimme  samalla jotain uusia sisustustuotteita, kuten viltin ja sohvatyynyjä. Ostimme myös kolmijalkaiset olohuoneenpöydät. Sitä ennen olohuoneen pöydän virkaa toimitti junapöytä. Uudet olkkarinpöydät joutuivat jäähylle sen jälkeen, kun Maiskis oppi nousemaan tukea vasten seisomaan. Ovat varsin kiikkeriä ja kellahtavat aika helposti kumoon. Toimme pöydät kuvia varten uudestaan paikoilleen. Nyt tuntuisi, että isompi voisi jäädä, mutta pienempi joutuu hetkeksi vielä vaihtopenkille. Verhoina meillä on vielä Marimekon jouluverhot. Minusta ne ovat enemminkin talviverhot, joten menevät vielä hyvin;)Olen nauttinut siitä, että asuntoon mahtuu tilava ruokapöytä. Ennen lapsia kokkasimme usein ystävillemme päivällistä. Toki tätä tekee vielä nykyisinkin, mutta hieman harvemmin. Ruokapöydästä näkee minusta tosi konkreettisesti sen, että olemme oikeasti perhe. Viemme oikeasti neljä istumapaikkaa pöydästä! Minusta on joskus vain mukava katsoa pöytää ja tuntea onnea siitä näystä, että pöydässä on kaksi lastentuolia<3

Keittiö on toiminnallinen ja kaappitilaa on runsaasti. Kaasuliesi on nerokas. Nopeuttaa ruoan laittoa, kun liesi on heti kuuma. Alkuun oli ihan opeteltava se, että paistettavat pitää olla valmiina, sillä paistinpannu kuumenee heti. Baarituoleilla on kiva syödä pikainen aamu- tai välipala, kun ei malta mennä pöytään istumaan.

Olohuone ja avokeittiö ovat meidän kodin sydän. Pienten lasten kanssa on mukavaa, että voi viettää kaiken ajan "läjässä" samassa tilassa. Välillä mieleen putkahtaa haaveet isommasta asunnosta, jotta saisimme lapsille oman huoneen. Tämä ihana kodin keskus kuitenkin hidastaa meidän muuttohaluja, sillä vielä ei ole tullut vastaan toista asuntoa, jossa olisi yhtä paljon meidän oloinen oleskelukeskus.

Onko teillä keittiö samassa tilassa olohuoneen kanssa vai erikseen? Kumman mallin kannattaja olet?


4 kommenttia:

 1. Vau! Piti käydä kattomassa noi kaikki remonttikuvat ja ymmärrän kyllä hyvin että ainakin tän keittiön ja olohuoneen suhteen ei oo mikään kiire ettiä isompaa! Meidän kaksiot oli 56 ja 65 neliöisiä ja meidän nykyinen koti on 79neliötä että kyllä teilläkin taitaa ainakin neliöt riittää 😊 innolla ootan seuraavaa osaa! 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla, että jäit koukkuun :) Meillä on kyllä kivasti tilaa, joten kiire ei ole vielä muuton kanssa. Jossain vaiheessa lapset kyllä tarvitsevat oman huoneen.

   Poista
 2. Onpa teillä kaunis koti! Tämä postaus meni minulta vähän ohi, kun juuri samaisena päivänä lähdin reissulle enkä sitten ehtinyt tutkailla tarjontaa tarpeeksi tarkasti.

  Meillä olohuone ja keittiö ovat erillään, mutta keittiön ja olohuoneen välillä on ovi joka yleensä on auki ja huoneista on suora näköyhteys toisiin. Tykkään monenlaisista ratkaisuista ja riippuu vähän kodista, mikä sopii mihinkin. Täällä omassa kodissa olen tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen mutta monessa kodissa tupakeittiö tuo avaruutta ja kodikkuutta. Meillä tosin on aika hyvin tilaa sekä keittiössä että olohuoneessa niin ehkä sitä tilojen yhtenäisyyttä ei siksikään täällä osaa kaivata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jos on enemmän neliöitä, niin erillinen keittiö ja olohuone voi olla toimiva. Kiva, että keittiö ja olohuone on kuitenkin silloin vierekkäin. Tiedän ihmisiä, jotka tykkäävät erillisestä keittiöstä enemmän. Saavat kokata rauhassa. Meistä on moneksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!