perjantai 10. kesäkuuta 2016

Nopea perjantaipitsa

Ihana perjantai! Tekisikö mielesi vähän herkutella, mutta laiskottaa kokkaaminen. Niin minuakin! Onneksi näin oikomalla saa taiottua pitsaa perjantaihin minivaivalla. Tein näitä viime viikonloppuna illan herkuksi ja upposi erinomaisesti. Hyvä vaimo pisteitä vain ropisi :)



Tarvitset rieskoja pitsapohjaksi ja haluamasi pitsatäytteet. Laitoin pohjalle itse tehtyä tomaattikastiketta. Toki esimerkiksi ketsuppi käy myös.

Itse tehty tomaattikastike
tomaattipyrettä
vettä
pippuria
suolaa
fariinisokeria
chilikastiketta

Tarpeet lasiin ja sekaisin. Kastike saa jäädä aika löysäksi, jottei pyre maistu liian vahvasti läpi. Mausteita voi lisäillä omien makumieltymysten mukaan. Bbq-kastikkeen asemesta käytettäessä laittaa vain vähän enemmän sokeria, toimii!


Laitoin pitsoihin täytteeksi
basilikaa
tomaattia
kevätsipulia
pepperonia
juustoa

Muita hyviä yhdistelmiä voisi olla vaikka ilmakuivattu kinkku ja vuohenjuusto tai tonnikala ja oliivi. Lihan paiston vaivalla saa täytteeksi myös kanaa ja homejuustoa tai jauhelihaa ja jalopenoa. Pienemmälle väelle on nopea tehdä omat versiot varsinkin, kun ostaa pieniä lättyjä. Pikku P sai tällä kertaa oman version ilman pepperonia. 





Täytteet lätyille ja 10 minuuttia 225 asteisessa uunissa ja valmista on. Helppoa ja herkullisia. Rieskat ovat minusta paljon parempia pohjia kuin kaupan valmispohjat, pehmeitä ja maukkaita. Ja eivät ainakaan ole sen epäterveellisempiä. Bon Apetit :)





10 kommenttia:

  1. Oi nam! Me olemme tehneet nopeita pizzoja tavallisista tortilloista. Hyviä tuli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ne voiskin olla kans hyviä! Laitetaan kokeiluun :)

      Poista
  2. Hei hyvä idea, tuota pitääkin joskus kokeilla! Näyttää niin herkulliselta, että vesi herahtaa kielelle näitä kuvia kattoessa :)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin nämä on suurta herkkua, ja rullarieskasta on tehty kun siinä on vielä hitusen vähemmän suolaa (pikkunaskalia ajatellen) :) nams!

    VastaaPoista
  4. Oi me tehtiin tänään ihan perinteisiä uunileipiä kun ei jaksettu alkaa vääntää pitsataikinaa - täähän oliskin parempi idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavan kerran sitten! Vaikka kyllä lämppäritkin on namia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!