Pikku P:n täytettyä kuusi kuukautta tuntui, että yksi vaihe vaihe vauvan elämässä oli ohitettu. Yhtäkkiä monet aiemmin todella hyödylliset tarvikkeet eivät enää hoitaneet tarkoitustaan. Oli aika siirtyä uuden kehitysvaiheen apuvälineisiin. Tämä aiheutti äidissä suurta innostusta pikkuisen kehittymisestä, mutta toisaalta pientä ja suurempaa haikeutta.
Aloin pohtimaan, että mitkä olivatkaan lopulta meille ne hyödyllisimmät apuvälineet vauva-arjessa. Kokosin alle viisi meille hyödyllisintä arjen apuria ensimmäisen kuuden kuukauden ajalta.
1. Yhdistelmävaunut
Ilman näitä liikkuminen olisi ollut lähes mahdotonta. Vaikka kaveri ei varsinkaan parin-kolmen kuukauden kohdalla meinannut vaunuissa kovin pitkiä aikoja viihtyäkään. Vaunut ovat myös hyvä päikkäripaikka tien päällä ja joskus siellä maltetaan jatkaa unia myös kotiin päästyä. Meillä vaihdettiin vaunuista rataosaaan Pikku P:n ollessa päälle kolme kuukautta, joten yhdistelmät olivat hyvä valinta!
2. Turvakaukalo ja adapterit vaunuihin
Meillä on oma auto, joten turvakaukalolle on tullut paljon käyttöä. Isofix-jalusta autossa helpottaa paljon turvakaukalon kiinnittämistä ja on myös huomattavasti turvallisempi. Meille on ollut aivan mahtava apu vaunuihin kiinnitettävät adapterit turvakaukaloa varten. Näin kaverin on saanut esim. kauppareissuille mukaan omassa kaukalossa ilman, että tarvitsee siirrellä ja herättää nukkuvaa kaveria. Pikku P viihtyy turvakaukalossa oikein hyvin, joten myös monet ravintolareissut ovat menneet pääosin tyytyväisenä turvakaukalossa köllötellen. Kaveri mahtuu ja myös viihtyy edelleen hyvin turvakaukalossa, joten emme ole pitäneet kiirettä turvaistuimen kanssa.
Turvakaukalo on myös kätevä retkituoli vauvalle:) |
3. Tripp Trappin New Born Set
Tripp Trappin vauvakaukalo osoittautui varsin käteväksi apuvälineeksi. Se on samanoloinen kuin auton turvakaukalo, joten ehkä siinä oli tutun turvallista köllötellä? Pikku P viihtyi kaukalossa usein hyvin sen aikaa, kun söin esimerkiksi aamupalaa tai lounasta. Toisaalta, kun kannoin sen keittiön puolelle, Pikku P viihtyi kaukalossa katsellen, kun kokkaan.
Meillä on myös sitteri, jota käytimme varsinkin parin ensimmäisen kuukauden aikana lähes päivittäin. Kuitenkin, jos näiden kahden välillä arpoo, niin minun suositukseni menevät ehdottomasti Tripp Trappin turvakaukalolle.
4. Oma sänky
Pikku P alkoi nukkumaan omassa sängyssä osan yötä päälle pari kuukautisena. Sitä ennen hän heräsi sänkyyn laskettaessa melkein heti ja alkoi itkemään. Nykyisin kaveri nukkuu siellä alkuyön. Vaikka käyttöaste ei ole tämän suurempi, niin sanoisin pinniksen olevan kätevä olla olemassa. Nyt, kun kaveri on alkanut liikkumaan enemmän, oma sänky alkaa olla ainoa paikka, minne hänet uskaltaa jättää yksin nukkumaan. Meidän isosta sängystä kaveri konttaisi luultavasti heti herättyään lattialle, sillä sängyssä ei ole ollenkaan laitoja. Nyt olenkin todella iloinen, että kaveri on tottunut nukkumaan omassa sägyssään edes osan yöstä.
5. Hoitotaso
Ennen Pikku P:n syntymää kuulin tutuilta monia kommentteja hoitotasoista puolesta ja vastaan. Meillä kiinteä hoitotaso on ollut varsinainen helmi. Ostimme pinnasängyn päälle kiinnitettävän hoitotason, sillä erillistä pöytää meidän makkariin ei olisi mahtunut. Sängyn laitaan laitoimme telineen, jossa oli kaikki vaipanvaihtoon tarvittava. Todella näppärää ja helppoa vaipanvaihtoa.
Hoitotaso oli meillä käytössä viime viikkoon saakka. Silloin päätimme luovuttaa, sillä kaveri alkoi olla vähän liian liikkuvainen tason päällä. Otimme tasosta kovan pohjan irti ja olemme nyt käyttäneet pelkkää patjaa joko sängyn päällä tai lattialla. Myös oma syli on hyvä vaihtoalusta.
Bonus: Äidin/Isän syli
Tämä on kyllä ehdottomasti käytetyin "tarvike" meidän perheessä. Varsinkin alkuaikoina kaveri oli varsinainen sylityttö. Edellään on päiviä, kun lattialla olo ei kiinnosta, vaan syliin on päästävä. Tässä toki auttaa rengasliina tai nykyisin enemmän kantoreppu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!