keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Koko perheen arkiruokavinkki: Maidoton bataatti-porkkanapannari

Ideoin uusia blogipostausaiheita ja ajattelin tehdä kevyen postaussarjan meillä usein syötävistä ja hyväksi todetuista arkiruoista. Laitan reseptejä jakoon tästä eteenpäin aina, kun hyvä ruoka tulee lautaselle. Reseptit ovat nykyiseen elämäntilanteeseemme istuvia. Mielellään siis sopivat sekä vauvalle, taaperolle että vanhemmille. Maiskis on vielä alle kymmenen kuukautta, joten ruoat tai hänen hieman muokatut versionsa ovat maidottomia ja suolattomia. Useimmat ohjeet ovat sellaisia, jotka ovat hyviä myös pakastettuna. Voi siis tehdä isomman satsin kerralla ja pakastaa osan kiireisen päivän varalle.

Ensimmäisenä esittelen meidän ruokapöytään pari vuotta sitten Pigelsin sormiruokailun kautta tulleen tuttavuuden, bataatti-porkkanapannarin. Pannarin ohjeen olen muokannut tästä Helmoissa-blogin ohjeesta. Alkuperäisen ohjeen mukaan taikinasta tehdään lettuja, mutta aikaa säästääkseni olen tehnyt taikinasta pannaria. Teen myös tuplamäärän taikinaa, jotta pannaria riittää koko pellilliseen eli pariksi ruokakerraksi ja vähän vielä pakastimeenkin.

1 keskikokoinen bataatti
3 porkkanaa
4 kananmunaa
8 dl kuplavettä (esim. Sodastreamilla)
5 dl jauhoja (laitan fiiliksen mukaan 1-2 desiä sämpyläjauhoja ja loput vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
4 tl öljyä

Keitetyt kasvikset muussataan. Jos haluaa tasaisen seoksen, niin kasvikset kannattaa soseuttaa sauvasekoittimella. Soseutan välillä haarukalla, jos en halua herättää lapsia tai olen laiska. Tällöin porkkanat jäävät vähän isommiksi palasiksi. Minua tämä ei haittaa. Tämän jälkeen kananmunat käsin vaahdoksi ja sekaan kuplavesi. Kuplavesi tekee taikinasta kuohkeamman. Sitten sekaan öljy sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Taikinan voi antaa tekeytyä hetken, jos on aikaa. Aika usein tumppaan pannarin suoraan pellille leivinpaperin päälle ja uuniin. Pannari valmistuu 175 asteisessa uunissa noin puolessa tunnissa.

Sitten vain pannari kullekin ruokailijalle sopiviksi palasiksi ja lautasille. Lisäkkeenä sopivat erilaiset marjat. Olemme syöneet mansikoiden, musta- ja punaviinimarjojen ja puolukoiden kanssa vaihdellen. Nam, Maiskis näyttää yllä miten hyvin maistuu :)

Vinkki! Olen tehnyt pannaria joskus pelkästä bataatista ja toimii erinomaisesti niinkin. Varmasti on toimiva myös pelkästä porkkanasta. Kasvikset voi keittää ja vaikka jo soseuttaa etukäteen jääkaappiin odottamaan. Näin saa pannarin nopeasti uuniin ennen ruoka-aikaa :)


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! Ja mukava idea postaussarjasta, kaikenlaiset vinkit kun on tännekin ihan tervetulleita:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!