maanantai 7. elokuuta 2017

Pikku M kolme kuukautta

Pikku M:lle tuli kolme kuukautta täyteen perjantaina. Vietimme sen päivän "juhlan kunniaksi" asuntomessuilla. Siitä lisää myöhemmin, mutta seuraavaksi koostetta herran uusista tempuista kuluneen kuukauden aikana.


Pikku M on nykyisin selkeästi enemmän valveilla. Jonkinlaista rytmiä uniin on myös havaittavissa. Aamulla herätään yleensä noin 8 - 9 aikoihin. Tässä välissä hän syö ja seurustelee hetken ja  nukahtaa noin tunnin päästä parin tunnin aamupäikkäreille. Siskon lounasaikaan Pikku M heräilee syömään ja vaipanvaihtoon. Tämän jälkeen hän saattaa ruveta unille yhdessä siskon kanssa, mutta useimmiten seurustelee pidempään. Sitten taas nukutaan. Illasta on kolmen tunnin pidempi hereilläolojakso. Yöunille poikanen nukahtaa usein vasta lähempänä kymmentä. 

Kympin jälkeen M nukkuu pisimmän unijaksonsa noin neljä tuntia, jonka jälkeen hän heräilee parin tunnin välein pikaisille yöpaloille. Pikku M nukahtaa yöunilleen olkkariin omaan laatikkoonsa. Nykyisin kannamme hänet makkariin nukkumaan omaan sänkyyn laatikkoineen päivineen, kun menemme nukkumaan. Pikku M pääsee kainalooni nukkumaan loppuyöksi, kun herää ensimmäisen kerran syömään. 

Nukumme koko perhe samassa huoneessa. Emme ole vielä osanneet jättää molempia lapsia nukkumaan keskenään alkuyöksi makkariin. Pikku P menee nukkumaan noin puoli ysiltä. Olisi hyvä saada Pikku M:n uniaika samaan, jottei pikkuveljen nukutuspuuhat häiritse P:tä. Toisaalta Pikku P pääsee halutessaan kiipeämään Pikku M:n sänkyyn, jonka vuoksi emme ole halunneet jättää heitä vielä kaksin samaan huoneeseen koisimaan. Tämä tuntuu varmasti luonnollisemmalta, kun Pikku M vähän vielä vahvistuu ja alkaa myös liikkua.

Pikku M ei tunnu olevan kovin kiinnostunut kääntymisestä. Viimeisimmän viikon aikana hän on ruvennut lattialla maatessaan hieman kääntymään kohden vasenta kylkeään, mutta ei sen suurieleisemmin. Vaikka olenkin kaverille vihjaillut, että sisko kääntyi ekan kerran jo melkein kuukausi sitten;) Toisaalta Pikku M käyttää paljon energiaa lattialla treenatessaan ryömimisen opetteluun. Tahto on niin kova, että kovan ärinän saattelemana hän saattaa päästä jopa kyynärvarren verran eteenpäin. Jännittävää! Voiko olla niin, että kaveri lähtisi liikkumaan eteenpäin ennen kierimistä? Sylissä pöngetään koko ajan istumaan, näkeehän maailmaa niin vauva-asentoa paremmin.

Pikku M havainnoi ympäristöön selkeästi enemmän. Puita ihmetellään ulkona pitkiä aikoja. Lelukaari ja muutkin lelut alkavat viihdyttää. Vaunukopassa ollessa alkaakin olla tylsää hereillä. Eihän sieltä nää mitään! Menoa auttaa, jos vaunukopan kuomu voi olla alhaalla. Tällöin voi ihastella taivasta. Onneksi tuo aurinko aika harvoin paistaa silmiin...

Myös tarttumisote alkaa toimia. Jos käteen antaa jonkun esineen, niin hän osaa pitää topakasti kiinni. Mieluiten kädet viihtyvät kuitenkin suussa. Siellä niitä tutkaillaan todella usein. Ja kuolaa riittää! Kuukausikuvia ottaessa meinasi olla ongelma, kun body meni heti ihan kuolaiseksi ja joka kuvassa vain valui kuolaa suupielestä;) 

Seurustelu vanhempien ja muiden läheisten kanssa on mahtavaa. Hymy irtoaa herkästi. Vaipanvaihto on ihan nastaa, kun silloin saa vanhemman huomion (ainakin melkein) täysin itselleen. Peilien edessä pelleily ja kieputtelu viihdyttää. Tällä tavoin irtosivat myös ensimmäiset naurut viime maanantaina. Se on parhautta. Mahtavat videotkin on siitä jo saatu muistoksi<3

Ihana hymypoika ja varsin rauhallinen herra meillä täällä asustaa. Varmaankin perinyt mieheltäni siis muutakin kuin ulkonäkönsä;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!