maanantai 9. toukokuuta 2016

Pikku P:n synttärihulinat

Meillä juhlittiin Pikku P:n yksivuotissyntymäpäiviä viime viikolla peräti kolmeen otteeseen. Tiistaina oli vauvakavereita eli äidin mammakavereita kylässä ja keskiviikkona juhlittiin isän ja tyttären yhteissynttäreitä vanhempien kaverien kesken. Lauantaina oli vuorossa ns. viralliset synttärit, joihin osallistuivat molempien vanhempien perheet ja kummit.


Tohinaa riitti siis koko viikoksi. Viikon lopulla oli osa vieraista myös samalla koko viikonlopun käymässä, joten erityistä ohjelmaa riitti synttäreiden lisäksi. Perjantaina vietettiin ilta Linnanmäellä minun perheeni seuraassa ja sunnuntaina puolestaan Korkeasaaressa miehen perheen kanssa. Tytsy oli oikein ilahtunut ohjelmallisesta viikosta. Hyvää seuraa ja tekemistä riitti pitkin viikkoa. Toisaalta hän vaikutti ihan tyytyväiseltä, kun maanantai alkoi tutusti vauvauinnilla ja sen jälkeen kotoilulla vain äidin ja kissan kanssa. Häly on ihanaa, mutta kyllä rauhaakin välillä tarvitsee.

Suurin synttärijärjestelystressi minulla oli juhlia edeltävänä viikonloppuna, kun minulle iski siivousmania. Sain päähäni, kevätsiivous pitää tehdä ennen juhlia. Huh, aikahan siinä loppui kesken. Ehdin minä suurimman osan tekemään. Ikkunat on puhtaat, parveke lasineen kuurattu ja keittiö on kaappeineen pääosin siivottu. Myös muut kodin ovet on hinkattu. Suunnitelmiani sotki se, että pikkuisella oli kovat hammassäryt samana viikonloppuna. Pari yötä oli varsin katkonaisia. Myös päivällä nukuttiin huonommin tai jätettiin toiset päikkärit kokonaan välistä. Tai sitten myös unirytmi on vaihtumassa päivällä yksiin päikkäreihin.


Kaikki juhlat menivät oikein ihanasti. Pikku P oli pääosin oikein reippaana ja hyväntuulisena. Hän jaksoi leikkiä ja viihdyttää vieraita. Toisten päiväunien poisjättäminen sotki hieman juhlintaa keskiviikkona. Toki suuri vierasmäärä sai hänet välillä hämilleen. Tyttö katseli ovelle kummissaan ja otsa hieman kurtussa. Oho, taasko sieltä tulee lisää porukkaa? Ja useimmilla oli vielä joku nyssäkkä mukana. Lahjoja pikkuinen malttoi avata ihailtavan kärsivällisesti. Lahjapussit ovat ehkä tämänikäiselle mukavampia kääreisiin verraten. Niistä taaperokin saa lahjan esiin, käärettä on vielä turhan hankala avata. Yksi lahjapusseista oli Pikku P:stä niin kiva, että hän leikki sillä melkein koko syntymäpäivän. Kasasi kassin sisään tavaraa, kantoi jonnekin, tyhjensi, täytti uudelleen ja kantoi taas seuraavaan paikkaan... Oli siinä vierailla hymyssä pitämistä, kun paras lelu olikin tuollainen oheistuote. Kassi sai kunniapaikan meidän leluhyllyltä. Sieltä se on kaivettu tänäkin aamuna.


Nyt on juhlat tämän teeman ympärillä juhlittu. Onneksi on kuitenkin huomenna Pikku P:n vauvakaverin yksivuotissynttärit ja lauantaina häät, jotta juhlahumusta pääsee laskeutumaan kevennetysti!

Postasin tänään tarkemmat kuvaukset kunkin päivän juhlinnoista. Tässä linkit juhlapostauksiin.
Tiistain vauvakaverisynttärit
Keskiviikon isä-tytärsynttärit
Lauantain perhesynttärit
4 kommenttia:

 1. Suloinen pieni juhlija <3 Kyllä nyt kelpaa.
  Ja tuo lippis on ihana! Niitä juuri ihailin Kappahlissa, mutta en sitten ostanut kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toi lippis on kyllä mahtava! Tulee varmasti käytettyä koko kesä.

   Poista
 2. Kivankuuloiset synttärihulinat ollut siellä! :) Hauska lueskella näitä kun meilläkin 1v synttärit häämöttää jo ihan oven takana :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!