maanantai 16. huhtikuuta 2018

Semperin pikapuurot - kiireisen hetken aamu-, ilta- tai välipala

*Kaupallinen yhteistyö Semper 

Tarjoamme Maiskikselle useimmiten aamu- ja iltapalaksi puuroa. Välillä se on lautasella, välillä leivotussa muodossa. Sanoinkin heti hep, kun minulta kysyttiin helmikuussa kiinnostusta testata Semperin uutuuspuuroja Maiskiksen kanssa. Saimme kuukautta myöhemmin Semperiltä paketin, jossa oli neljä erilaista puuropakkausta. Mukana oli maustamatonta kaurapuuroa sekä täysjyväpuuroa ja lisäksi päärynän ja banaanin sekä omenan ja päärynän makuisia hedelmäpuuroja. Pakkauksessa on puurojauhetta, josta saa 16 annosta valmista puuroa.

Maiskis valmiina maisteluun!


Maiskis on syönyt tyytyväisenä kaurahiutaleita ilman jauhamista alusta alkaen. Keitämme hänelle yleensä kaurapuuron mikrossa ja heitämme sekaan jotain marjoja tai hedelmiä. Välillä teen puuroa koko perheelle kattilalla liedellä. Aikaa  mikropuuron valmistukseen menee noin kymmenen minuuttia, kun puuron kuitenkin pitää jäähtyä hetki. Puuro uppoaa hänelle pääosin hyvin. Banaani- tai mustaherukkapuuro ovat selkeästi lemppareita.

Yllätyin, kun ensimmäisen kerran kurkkasin Semperin puuropussin sisään. Tämähän on ihan jauhoa! Mieleeni tuli palautumiskäyttöön tarkoitettu herajauhe. Valmiina puuron rakenne muistuttaa vähän mannapuuron koostumusta.  Sitten mieleeni tuli, että on vauvoja, jotka eivät suostu syömään puuroa, jos siinä on osumia. Heille tämä tuote on varsinkin nappi!

Ei Maiskiskaan tasaista koostumusta säikähtänyt, vaan söi ihan tyytyväisenä. Lusikka napattiin nopeasti isän kädestä ja vietiin suuhun. Maiskiksesta kyllä huomasi, että puurojen maut ovat uusia. Varsinkaan maitoa hän ei ole juuri syönyt muuten kuin suoraan tissistä. Parhaiten hänelle maistui maustamaton puuro, johon sekoitin hieman marjoja tai hedelmää. Oli varmaan tutumman makuinen niin. Lautanen oli yleensä testin jälkeen tyhjä tai melkein tyhjä.



Puuron valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Yhteen annokseen tarvitaan desi noin 50 asteista vettä. Veden sekaan sekoitetaan 4 ruokalusikallista puuroa ja eikun syömään. Kannattaa tietysti testata ennen syöttöä, ettei puuro ole enää liian kuumaa! Lämmitin veden vedenkeittimessä, mutta katkaisin virran jonkin aikaa ennen kiehumisvaihetta. Jos sekaan laittaa paljon suositusta kuumempaa vettä, niin osa puuron vitamiineista saattaa ottaa nokkiinsa. Jäin nyt miettimään että onnistuisikohan puuro, vaikka sotkisi kylmäänkin veteen? Olisi kätevä eväs reissun päällä.



Puuroihin on lisätty vitamiineja, rautaa ja rasvaa. Kaikki esitellyt puurot olivat maitopohjaisia. Maidon maku oli minusta puuroissa aika vahva. Tämä oli Maiskikselle uusi maku, sillä olemme vasta pari kertaa maistelleet jogurttia kymmenenkuukauden rajapyykin jälkeen. Maito on ilmeisesti tuotu tuotteisiin siksi, että se lisää proteiinin määrä annoksessa. Muutenkin puuro on ajateltu niin, että siinä on kaikkia hyviä ravinteita, mitä vauva tarvitsee. Tämä on varmasti hyvä asia. En ole itse ollut kylläkään kovin huolissani Maiskiksen ravinteiden saannista. Syömme monipuolisesti marjoja ja hedelmiä puuron kanssa. Lihaa ja muita proteiininlähteitä tarjotaan ainakin kerran päivässä. Näistä saa myös rautaa. Olen itse sitä mieltä, että lisäravinteet ovat turhia, jos syö monipuolisesti.

Hedelmäpuuroissa minua jäi vaivaamaan se, että puurot on maustettu mehutiivisteellä. Se ei minusta ollut kauhean houkutteleva ajatus. Tuskin se on haitaksi, jos joskus sellaista puuroa antaa, mutten antaisi päivittäin. Onhan ne helpompia, kun puuron sekaan ei tarvitse laittaa enää mitään muuta. Puurossa on myös yllättävän paljon raaka-aineitten omaa sokeria verrattuna itse tehtyyn puuroon. Tämä varmaan johtuu osittain siitä, että puuro on tehty maitoon. Määrä on puurosta riippuen noin 9 grammaa 30 gramman annoksessa. Mutta lisättyä sokeria ei ole, mikä on tärkeintä!





Testasimme puuron syöntiä myös smoothiepullosta ja se toimi erinomaisesti. Laitoin silloin puuron sekaan hieman enemmän vettä, jolloin puuro jäi vähän löysähköksi. Tällöin Maiskis pystyi hyvällä ruokahalulla imemään puuron pullosta. Maiskis saa syödä kokonaan itse ja bonuksena myös sotkua tulee paljon vähemmän.

Semperin puurojen etu on helppous ja nopeus. Puuro valmistuu hetkessä. Puuroista tuleekin meidän kiireisten iltojen ja aamujen pelastus. Toimii varmasti myös välipalana. Puuropaketti on kätevä mukana mummolassa, sukukierroksella tai lomamatkalla. Jos vaikka anopin kaurahiutaleet on loppu tai tädin pakastemarjoissa on sokeria, niin on hyvä, että on hätävara mukana. Puurojauhe kulkee mukaan lomamatkalle kätevästi matkalaukussa. Useimmissa hotellihuoneissa on vedenkeitin, jolla voi lämmittää veden puurolle. Kun ottaa vielä smoothiepullon mukaan, niin syöminen onnistuu siististi. Hotellisiivoojatkin kiittävät!

Löysitkö puuroista heti suosikkisi?


Osallistu kilpailuun ja voita 150 € arvoinen hemmottelupalkinto!

Kerro mikä Semper tuotteista on sinusta mieluisin ja voita 150 € arvoinen lahjakortti Holiday Club-kylpylään. Osallistu kilpailuun alla olevasta linkistä viimeistään Maiskiksen syntymäpäivänä eli 4.5.2018 mennessä. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti.


Osallistu kilpailuun tästä!   


Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.




4 kommenttia:

  1. Meillä on tykätty käyttää erilaisia valmiita puurojauheita ja nyt aamu- & iltapuurona on juurikin Semperin omena & päärynä- puuro. Ollaan suosittu näitä valmiita puurojauheita sen takia, että niissä tosiaan on vitamiinit yms. valmiina ja rakenne on ollut vauvan kannalta helppo syödä. Ehkä nyt pikku hiljaa voitaisiin rueta testailemaan ihan tavallista kaurapuuroa, kun karkeampikin ruoka on alkanut maistumaan. - Tanja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että teillä maistuu! Nämä on kyllä nopeita ja helppoja. On kuitenkin laadukasta evästä eli pieni saa kaiken tarvitsemansa😊

      Poista
  2. Hei nyt kiinnostuin tuosta smoothiepullosta, mistä niitä saa? Voisi olla kätevä vauvalle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kätevä! Ostin sen Pigelsille pari vuotta sitten Ipanaiselta. Mielestäni olen nähnyt edelleen valikoimissa😊

      Poista

Kiitos kommentistasi!